3 juli 2016
12:00

IK Zenith

Referat: Öckerö IF - IK Zenith

När man ser slutresultatet 5-6 och inser att 11 mål gjorts på 60 minuter så kan man nästan tro att det är en innebandymatch som har spelats. Precis som förra veckan så spelar vi stundtals väldigt bra fotboll. Vi fortsätter rulla bollen längs backen, tar nya positioner, pratar och stöttar varandra. Tyvärr får vi inte heller denna vecka utdelning på våra våra chanser utan det är Öckerö som lite oturligt kan ta lednignen i 14 minuten efter ett snabbt inkasst. Men vi kämpar på och i 20 minuten sätter veronica H sitt för dagen första av 4 mål! Men Öckerö svarar direkt med att sätta 2-1, attans. Men i 23:e. kontrar Veronica H Öckerös drag och sätter 2-2 i 25:e. Men säg den glädje som varar......direkt på avspark lägger Öckerö bollen lätt bakåt till en av sina tjejer som får till ett väldigt snyggt och hårt skott. Bollen får fart i medvinden och börjar dala så där retligt så att den ramlar in strax under ribban och 3-2 är ett faktum :-( Ska jag vara ärlig så trodde jag att bollen skulle gå höööögt över men, men tro ska man göra i kyrkan och inte på fotbollsplanen.

Vi laddar om och pratar ihop oss i halvlek. VI kommer fram till att vi egentligen inte behöver ändra så mycket utan vi går ut i andra och fortsätter spela vårt spel . Vi försöker dock använda kanterna mer då vi sett att det fanns bra ytor där under första halvleken. i 38 minuten lyckas Maria W med bedriften att mer el mindre samtidigt som hon ramlar baklänges få in 3-3 bakom en utrusande målvakt :-) Efter detta losssnar det, vi får flyt och det som tidigare inte gått in ramlar in ganska enkelt. Veronica H sätter sitt 3:dje efter en strafftretur i 43:e. Frida sätter klockrent 3-5 (i 49:onde) via stolpen och målvaktens rygg efter grymt snyggt samspel med Madde Marin som får på ett väl slaget inlägg från höger kanten. Strax efter i 50 min, rullar Veronica H in enkelt in 3-6 :-)

Nu känns det som vi är hemma men ack så fel vi hade. Öckerö som för dagen ändrat om sitt vanliga spelsystem och gått ner på två backar ändrar om igen. Dom går ner på en back och pressar upp fler spelare. Detta drag ger utdelning nästan direkt och i 55:e och 58:onde minten tar dom tillvara på två av mina lite sämre liggande utsparkar (bra att ha något att träna på i höst också) och hux flux är dom nästan i kapp (5-6 :-S ). Måste dock tillägga att om domaren inte stått i vägen som han gjorde så hade Therese löst den första situationen och om jag haft mer fokus så hade jag löst den andra i s t för att för andra gången den här säsongen släppa in en boll mellan benen.....pinsamt :-S

Och spänningen fortsätter för i matchens sista minut lyckas jag med bedriften att för första gången i livet få ett rött kort via en frilägesutvisning.....hua, hua! Frida hoppar in i målet och jag vågar knappt titta när Öckerötjejen lägger upp bollen precis utanför målområdet. Kan dock andas ut när hon lägger den högt över. Strax efter blåser domaren för full tid och vi kan konstatera att vi med andan i halsen får med oss 3 poäng.

Nu tar vi välförjänt sommarlov och laddar om inför höstsäsongen!